Jens-Peder fortæller hvad man kan bruge portvin til. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan bruge portvin til.
Når man overvejer hvilken portvin man skal have til risalamanden til jul, mad, kager og guf i sofaen skal man overveje – salt, sødme syre.
JP foreslår følgende parring af portvine og mad/kager/hygge:
Portvin til Risalamande: Vintage portvin med frugt. Det kunne være en moden portvin.
Portvin til fisk: Tawny portvine og hvid portvin passer rigtig godt til fisk.
Portvin til kager med f.eks. marcipan: Tawny portvine 10, 20, 30 og 40 års. Ældre moden vintage portvin.
Efter maden – : Sandeman 20 års, Rio Bom 30 års og Quinta da Romaneira 40 års. LBV.
Bøffer: Ung vintage portvin.
Oste: Stort set alle typer af portvine.
Chokolade desserter: Vintage portvin i ung alder, kraftige tawny portvine med alder – antageligt 30- 40 år.